Adelynna’s Farewell Party at Sukha Cafe

Kitaorang dah plan nak buat farewell party untuk Madam. Sebenarnya tak boleh nak plan awal-awal sangat, sebab takut tak jadi. Yang ni pun memang agak last minutes jugak. Sebab cadangan asalnya adalah Sushi King di Boulevard. Tapi beberapa jam sebelum balik diaorang tukar tempat. Janji nak gerak pukul 1.00pm sharp. Tapi biasalah, tunggu sorang, nak […]

Continue reading

Coffee Time @ The Library Coffee Bar, Viva City

Memang confirm tak jadi tengok movie. Kitaorang jalan-jalan dalam mall cari kasut. Hampir semua kedai kasut dah di masuk, tapi satu pun tak berkenan. Dah penat berjalan, perut pun dah terasa lapar balik. Tapi tak nak yang heavy, nak lite-lite je. Teringat member kata ada The Library Coffee Bar. So, kitaorang terus pergi cari. Tekak terasa […]

Continue reading

Menikmati Makan Malam Sementara Menunggu Kereta Dicuci Di Cafe Cafe @ Original Car Wash

Planning hari ni memang nak mencuci kereta. Tapi tak nak pergi tempat biasa sebab diaorang cuci dah tak bersih. Tiba-tiba teringat dengan Cafe Cafe Original Car Wash. Kat situ boleh makan sekali. This is first time datang sini after 2011 kalau tak silap. Dulu decoration dalam dia lain. Sekarang ni memang dah wow! Hantar kereta, […]

Continue reading

Late Lunch, Early Dinner @ The Manhattan Fish Market, Viva City

We have a movie plan today. Since aku dari Sematan, sharp 1.00pm terus pecut pergi Viva City so haruslah tak makan tengah hari lagi. Mel kata nak hantar adik dia pergi Colour Rush. Risau takut dia tunggu lama. Nasib baik diaroang gerak pun lambat. So, masa sampai kitaorang tak adalah lama sangat menunggu. Planning nak […]

Continue reading

Her Self Reward Dinner @ The Bing! Padungan

Another cheat day! Memonteng lagi selepas A Journey To The Memory. Seriously, penat giler driving dari Kuching-Miri, Miri-Kuching. Nak tukar co-driver Puan Hajah pulak macam tak berapa nak yakin. Since dah penat, harus pergi urut untuk betulkan balik urat saraf. Sebelum tu, dah whatsapp Mel siap-siap tanya dia ada plan tak. Katanya just nak bayar PTPTN, […]

Continue reading

Road Trip Kuching – Miri: A Journey To The Memory

Masa cuti Tahun Baru Cina hari tu, buat plan mengejut, road trip to Miri. Memang betul-betul last minute punya plan. Tahun Baru Cina jatuh pada hari Sabtu. Company bagi cuti hari Jumaat. Petang Khamis, tanya adik yang di Miri dia balik tak. Katanya tak ada tiket lagi. Mungkin akan balik naik bas. Tiba-tiba datang idea […]

Continue reading

Travel Tentative: Road Trip Kuching – Miri

27.01.2017 8.30am Bergerak dari Kampung Bako 2.00pm Tiba di Sarikei untuk isi minyak, makan dan solat 11.00pm Tiba di Homestay Miri REHAT 28.1.2017 10.00am Bertolak ke Brunei 12.00noon Singgah di Pantai Jerudong 1.30pm Makan tengah hari di Jollibee 2.00pm Solat di Masjid Sultan Omar Ali Saiffudien 4.00pm Pergi ke rumah kawan Tuan Haji 4.30pm Singgah […]

Continue reading

Misi Menjejaki Bunga Terbesar Di Dunia

Hari tu Mel ada minta suggestion tempat yang boleh dilawati sebab ada kawan dia dari KL nak datang Kuching. Kebetulan on the same day kawan dia datang tu, ada Bunga Rafflesia yang blooming di Taman Negara Gunung Gading, Lundu. So, suggest dengan dia suruh pergi sana sebab dah alang-alang datang Kuching masa time blooming. Nak […]

Continue reading

Travel Tentative: 2D1N Menjejaki Bunga Terbesar

21.01.2017 1.00pm Bertolak dari Sematan ke Kuching 3.00pm Jumpa agent insurance di City One 6.00pm Bertolak ke Waterfront Hotel 8.00pm Makan malam di Kedei Kamek 10.30pm Balik hotel REHAT 22.01.2017 6.30am Bertolak dari The Waterfront Hotel ke Lundu 7.00am Singgah breakfast di Mega Bite Matang 8.45am Tiba di Taman Negara Gunung Gading, Lundu 9.00am Misi […]

Continue reading

Terasa Seperti Menyertai ‘The Amazing Race Asia – Singapore’

Ini adalah pengalaman pertama ke luar negara secara backpacker. Sebelum ni dah pernah pergi Indonesia, tapi memang follow je lah apa tentative program diaorang, macam mana nak gerak semua diaorang dah aturkan. This time semua buat sendiri. Tapi yang anehnya aku langsung tak ambil kisah pun, sebab macam yakin dan percaya dengan Izzah punya plan. […]

Continue reading