Terasa Seperti Menyertai ‘The Amazing Race Asia – Singapore’

Ini adalah pengalaman pertama ke luar negara secara backpacker. Sebelum ni dah pernah pergi Indonesia, tapi memang follow je lah apa tentative program diaorang, macam mana nak gerak semua diaorang dah aturkan. This time semua buat sendiri. Tapi yang anehnya aku langsung tak ambil kisah pun, sebab macam yakin dan percaya dengan Izzah punya plan. […]

Continue reading

Tea Time @ Once Upon A Cafe

Sepatutnya 26 October dah kerja. Tapi rasa penat balik dari Trip JB-Singapore masih tak hilang lagi, so kita memonteng. Dah alang-alang cuti, ajak Mel jumpa untuk tea time. Janji jumpa Mel dekat Secret Recipe seberang City One. So, just parking kereta kat situ then kitaorang satu kereta je. Masuk kedai tu, serious mengimbau kenangan. PC […]

Continue reading

Late Dinner @ Haus By SSMY

Tak ingat sebenarnya bila mula follow SSMY di Facebook. Bila tahu dia ada buka kedai makan, perasaan tu macam menarik-narik je untuk mencuba. Jadinya, Haus by SSMY menjadi salah satu tempat wajib pergi dalam senarai selain USS. Kitaorang sampai dalam pukul 10.00pm. Masa tu tak berapa ramai sangat orang, but people still coming even dah […]

Continue reading

Tiket Flight Kuching Ke Johor Bahru Serendah RM23.32

Untuk trip 4D3N Johor Bahru – Singapore yang lepas, ini adalah kali pertama dapat tiket flight yang sangat murah. RM23.32 return Kuching-JB. Sepanjang lebih tiga tahun berulang alik dari Kuching-JB, tak pernah dapat harga ni. Lagi-lagi kalau balik masa Hari Raya. Dulu kalau dapat RM79/way pun macam dah kira murah. Masa tu dalam bulan February […]

Continue reading

Travel Tentative: 4D3N Johor Bahru – Singapore

22.10.2016 1.00pm Bertolak dari Sematan ke Kuching 3.00pm Bertolak dari Bako ke Kuching Airport 6.50pm Flight dari Kuching ke JB 8.30pm Tiba di Senai Airport. Kereta sewa sampai dalam 9.00pm 9.30pm Singgah rumah Teacher Susi ambil borang putih untuk masuk Singapore 10.00pm Makan malam di Haus by SSMY 12.00midnight Daftar masuk Haistar Homestay, Taman Pelangi […]

Continue reading