Coffee Time @ The Library Coffee Bar, Viva City

Memang confirm tak jadi menonton wayang. Kitaorang jalan-jalan dalam mall cari kasut. Hampir semua kedai kasut dah di masuk, tapi satu pun tak berkenan. Dah penat berjalan, perut pun dah terasa lapar balik. Tapi tak nak yang berat, nak lite-lite je. Teringat kawan bagitahu ada The Library Coffee Bar. Kitaorang terus pergi cari. Tekak terasa nak […]

Continue reading

Candle Light Dinner @ Cafe Cafe Original Car Wash

Cadangannya hari ni memang nak mencuci kereta. Tapi tak nak pergi tempat biasa sebab diaorang cuci dah tak bersih. Tiba-tiba teringat dengan Cafe Cafe Original Car Wash. Kat situ boleh makan sekali. Ini kali pertama datang ke sini selepas 2011 kalau tak silap. Dulu decoration dalam dia lain. Dulu wow, sekarang lagi wow! Hantar kereta, […]

Continue reading

Late Lunch, Early Dinner @ The Manhattan Fish Market, Viva City

We have a movie plan today! Aku dari Sematan, tepat pukul 1.00pm terus pecut pergi Viva City jadi memang tak makan tengah hari lagi. Mel kata nak hantar adik dia pergi Colour Rush. Risau takut dia tunggu lama. Nasib baik diaroang gerak pun lambat. Masa kitaorang sampai lebih kurang sama. Jadi tak adalah yang kena […]

Continue reading

Travel Tentative: Kembalikan Nostalgia Di Miri

27.01.2017 8.30am Bertolak dari Kampung Bako 2.00pm Tiba di Sarikei – Isi petrol, makan dan solat 11.00pm Tiba di Homestay Miri REHAT 28.01.2017 10.00am Bertolak ke Brunei 12.00noon Singgah di Pantai Jerudong 1.30pm Makan tengah hari di Jollibee 2.00pm Solat di Masjid Sultan Omar Ali Saiffudein 4.00pm Pergi ke rumah kawan Tuan Haji 4.30pm Singgah […]

Continue reading

Her Self Reward Dinner @ The Bing! Padungan

Another cheat day! Memonteng lagi selepas A Journey To The Memory. Seriously, penat giler memandu dari Kuching-Miri, Miri-Kuching. Nak tukar co-driver Puan Hajah pulak macam tak berapa nak yakin. Sebab dah penat, harus pergi urut untuk betulkan balik urat saraf. Sebelum tu, dah whatsapp Mel siap-siap tanya dia ada plan tak. Katanya nak pergi bayar PTPTN, […]

Continue reading