Coffee Time @ The Library Coffee Bar, Viva City

Memang confirm tak jadi tengok movie. Kitaorang jalan-jalan dalam mall cari kasut. Hampir semua kedai kasut dah di masuk, tapi satu pun tak berkenan. Dah penat berjalan, perut pun dah terasa lapar balik. Tapi tak nak yang heavy, nak lite-lite je. Teringat member kata ada The Library Coffee Bar. So, kitaorang terus pergi cari. Tekak terasa […]

Continue reading

Candle Light Dinner @ Cafe Cafe Original Car Wash

Planning hari ni memang nak mencuci kereta. Tapi tak nak pergi tempat biasa sebab diaorang cuci dah tak bersih. Tiba-tiba teringat dengan Cafe Cafe Original Car Wash. Kat situ boleh makan sekali. This is first time datang sini after 2011 kalau tak silap. Dulu decoration dalam dia lain. Sekarang ni memang dah wow! Hantar kereta, […]

Continue reading

Late Lunch, Early Dinner @ The Manhattan Fish Market, Viva City

We have a movie plan today. Since aku dari Sematan, sharp 1.00pm terus pecut pergi Viva City so haruslah tak makan tengah hari lagi. Mel kata nak hantar adik dia pergi Colour Rush. Risau takut dia tunggu lama. Nasib baik diaroang gerak pun lambat. So, masa sampai kitaorang tak adalah lama sangat menunggu. Planning nak […]

Continue reading

Her Self Reward Dinner @ The Bing! Padungan

Another cheat day! Memonteng lagi selepas A Journey To The Memory. Seriously, penat giler driving dari Kuching-Miri, Miri-Kuching. Nak tukar co-driver Puan Hajah pulak macam tak berapa nak yakin. Since dah penat, harus pergi urut untuk betulkan balik urat saraf. Sebelum tu, dah whatsapp Mel siap-siap tanya dia ada plan tak. Katanya just nak bayar PTPTN, […]

Continue reading

Road Trip Kuching – Miri: A Journey To The Memory

Masa cuti Tahun Baru Cina hari tu, buat plan mengejut, road trip to Miri. Memang betul-betul last minute punya plan. Tahun Baru Cina jatuh pada hari Sabtu. Company bagi cuti hari Jumaat. Petang Khamis, tanya adik yang di Miri dia balik tak. Katanya tak ada tiket lagi. Mungkin akan balik naik bas. Tiba-tiba datang idea […]

Continue reading