Late Dinner @ Neuhaus Café

Balik dari wedding Kak Susi, aku dengan Tikah jalan-jalan sekitar pusat bandar Johor Bahru. Hari ni baru betul-betul terasa macam pelancong. Sebabnya, tiga tahun duduk JB tak pernah pun nak turun jalan kaki dekat pusat bandar tu. Bazaar Karat pun dapat kira dengan jari berapa kali je pergi. Dah janji nak jumpa Fatihah malamnya. Sementara […]

Continue reading

Adelynna’s Farewell Party @ Sukha Cafe

Kitaorang dah plan nak buat farewell party untuk Madam. Sebenarnya tak boleh nak plan awal-awal sangat, sebab takut tak jadi. Yang ni pun memang agak last minutes jugak. Sebab cadangan asalnya adalah Sushi King di Boulevard. Tapi beberapa jam sebelum balik diaorang tukar tempat. Janji nak gerak pukul 1.00pm sharp. Tapi biasalah, tunggu sorang, nak […]

Continue reading

Coffee Time @ The Library Coffee Bar, Viva City

Memang confirm tak jadi tengok movie. Kitaorang jalan-jalan dalam mall cari kasut. Hampir semua kedai kasut dah di masuk, tapi satu pun tak berkenan. Dah penat berjalan, perut pun dah terasa lapar balik. Tapi tak nak yang heavy, nak lite-lite je. Teringat member kata ada The Library Coffee Bar. So, kitaorang terus pergi cari. Tekak terasa […]

Continue reading

Candle Light Dinner @ Cafe Cafe Original Car Wash

Planning hari ni memang nak mencuci kereta. Tapi tak nak pergi tempat biasa sebab diaorang cuci dah tak bersih. Tiba-tiba teringat dengan Cafe Cafe Original Car Wash. Kat situ boleh makan sekali. This is first time datang sini after 2011 kalau tak silap. Dulu decoration dalam dia lain. Sekarang ni memang dah wow! Hantar kereta, […]

Continue reading

Late Lunch, Early Dinner @ The Manhattan Fish Market, Viva City

We have a movie plan today. Since aku dari Sematan, sharp 1.00pm terus pecut pergi Viva City so haruslah tak makan tengah hari lagi. Mel kata nak hantar adik dia pergi Colour Rush. Risau takut dia tunggu lama. Nasib baik diaroang gerak pun lambat. So, masa sampai kitaorang tak adalah lama sangat menunggu. Planning nak […]

Continue reading

Her Self Reward Dinner @ The Bing! Padungan

Another cheat day! Memonteng lagi selepas A Journey To The Memory. Seriously, penat giler driving dari Kuching-Miri, Miri-Kuching. Nak tukar co-driver Puan Hajah pulak macam tak berapa nak yakin. Since dah penat, harus pergi urut untuk betulkan balik urat saraf. Sebelum tu, dah whatsapp Mel siap-siap tanya dia ada plan tak. Katanya just nak bayar PTPTN, […]

Continue reading

Tea Time @ Once Upon A Cafe

Sepatutnya 26 October dah kerja. Tapi rasa penat balik dari Trip JB-Singapore masih tak hilang lagi, so kita memonteng. Dah alang-alang cuti, ajak Mel jumpa untuk tea time. Janji jumpa Mel dekat Secret Recipe seberang City One. So, just parking kereta kat situ then kitaorang satu kereta je. Masuk kedai tu, serious mengimbau kenangan. PC […]

Continue reading

Late Dinner @ Haus By SSMY

Tak ingat sebenarnya bila mula follow SSMY di Facebook. Bila tahu dia ada buka kedai makan, perasaan tu macam menarik-narik je untuk mencuba. Jadinya, Haus by SSMY menjadi salah satu tempat wajib pergi dalam senarai selain USS. Kitaorang sampai dalam pukul 10.00pm. Masa tu tak berapa ramai sangat orang, but people still coming even dah […]

Continue reading