Road Trip Kuching – Miri: A Journey To The Memory

Masa cuti Tahun Baru Cina hari tu, buat plan mengejut, road trip to Miri. Memang betul-betul last minute punya plan. Tahun Baru Cina jatuh pada hari Sabtu. Company bagi cuti hari Jumaat. Petang Khamis, tanya adik yang di Miri dia balik tak. Katanya tak ada tiket lagi. Mungkin akan balik naik bas. Tiba-tiba datang idea […]

Continue reading

Misi Menjejaki Bunga Terbesar Di Dunia

Hari tu Mel ada minta suggestion tempat yang boleh dilawati sebab ada kawan dia dari KL nak datang Kuching. Kebetulan on the same day kawan dia datang tu, ada Bunga Rafflesia yang blooming di Taman Negara Gunung Gading, Lundu. So, suggest dengan dia suruh pergi sana sebab dah alang-alang datang Kuching masa time blooming. Nak […]

Continue reading

Terasa Seperti Menyertai ‘The Amazing Race Asia – Singapore’

Ini adalah pengalaman pertama ke luar negara secara backpacker. Sebelum ni dah pernah pergi Indonesia, tapi memang follow je lah apa tentative program diaorang, macam mana nak gerak semua diaorang dah aturkan. This time semua buat sendiri. Tapi yang anehnya aku langsung tak ambil kisah pun, sebab macam yakin dan percaya dengan Izzah punya plan. […]

Continue reading