Late Dinner @ Neuhaus Café

Balik dari majlis persandingan Kak Susi, aku dengan Tikah jalan-jalan sekitar pusat bandar Johor Bahru. Hari ini baru betul-betul terasa macam pelancong. Sebabnya, tiga tahun duduk JB tak pernah pun nak turun jalan kaki dekat pusat bandar tu. Bazaar Karat pun dapat kira dengan jari berapa kali je pergi. Dah janji nak jumpa Fatihah malamnya. […]

Continue reading

Travel Tentative: 3H2M Johor Bahru – Majlis Perkahwinan Teacher Susi

05.05.2017 6.30pm Bertolak dari Sematan ke Lapangan Terbang Kuching 9.50pm Penerbangan Kuching ke Johor Bahru (Retime) 11.05pm Penerbangan Kuching ke Johor Bahru (Retime) 06.05.2017 12.05am Penerbangan Kuching ke Johor Bahru 1.45am Tiba di Lapangan Terbang Senai 2.30am Tiba di rumah Tikah REHAT 11.00am Bertolak dari rumah Tikah – Singgah di pejabat ambil kad 12.00noon Makan […]

Continue reading

Adelynna’s Farewell Party @ Sukha Cafe

Kitaorang dah plan nak buat farewell party untuk Madam. Sebenarnya tak boleh nak plan awal-awal sangat, sebab takut tak jadi. Yang ni pun memang agak last minutes jugak. Sebab cadangan asalnya adalah Sushi King di Boulevard. Tapi beberapa jam sebelum balik diaorang tukar tempat. Janji nak gerak pukul 1.00pm tepat. Tapi biasalah, tunggu sorang, nak […]

Continue reading

Coffee Time @ The Library Coffee Bar, Viva City

Memang confirm tak jadi menonton wayang. Kitaorang jalan-jalan dalam mall cari kasut. Hampir semua kedai kasut dah di masuk, tapi satu pun tak berkenan. Dah penat berjalan, perut pun dah terasa lapar balik. Tapi tak nak yang berat, nak lite-lite je. Teringat kawan bagitahu ada The Library Coffee Bar. Kitaorang terus pergi cari. Tekak terasa nak […]

Continue reading

Candle Light Dinner @ Cafe Cafe Original Car Wash

Cadangannya hari ni memang nak mencuci kereta. Tapi tak nak pergi tempat biasa sebab diaorang cuci dah tak bersih. Tiba-tiba teringat dengan Cafe Cafe Original Car Wash. Kat situ boleh makan sekali. Ini kali pertama datang ke sini selepas 2011 kalau tak silap. Dulu decoration dalam dia lain. Dulu wow, sekarang lagi wow! Hantar kereta, […]

Continue reading

Late Lunch, Early Dinner @ The Manhattan Fish Market, Viva City

We have a movie plan today! Aku dari Sematan, tepat pukul 1.00pm terus pecut pergi Viva City jadi memang tak makan tengah hari lagi. Mel kata nak hantar adik dia pergi Colour Rush. Risau takut dia tunggu lama. Nasib baik diaroang gerak pun lambat. Masa kitaorang sampai lebih kurang sama. Jadi tak adalah yang kena […]

Continue reading

Kembalikan Nostalgia Di Miri

26 Januari 2017 Tahun Baru Cina jatuh pada hari Sabtu. Syarikat bagi cuti pada hari Jumaat. Petang Khamis, tanya adik yang di Miri dia balik tak. Katanya tak ada tiket flight lagi. Mungkin akan balik naik bas. Tiba-tiba datang idea, daripada dia balik Kuching naik bas, baik kitaorang yang pergi ke Miri dengan kereta. Telefon […]

Continue reading

Travel Tentative: Kembalikan Nostalgia Di Miri

27.01.2017 8.30am Bertolak dari Kampung Bako 2.00pm Tiba di Sarikei – Isi petrol, makan dan solat 11.00pm Tiba di Homestay Miri REHAT 28.01.2017 10.00am Bertolak ke Brunei 12.00noon Singgah di Pantai Jerudong 1.30pm Makan tengah hari di Jollibee 2.00pm Solat di Masjid Sultan Omar Ali Saiffudein 4.00pm Pergi ke rumah kawan Tuan Haji 4.30pm Singgah […]

Continue reading

Her Self Reward Dinner @ The Bing! Padungan

Another cheat day! Memonteng lagi selepas A Journey To The Memory. Seriously, penat giler memandu dari Kuching-Miri, Miri-Kuching. Nak tukar co-driver Puan Hajah pulak macam tak berapa nak yakin. Sebab dah penat, harus pergi urut untuk betulkan balik urat saraf. Sebelum tu, dah whatsapp Mel siap-siap tanya dia ada plan tak. Katanya nak pergi bayar PTPTN, […]

Continue reading

Travel Tentative: Menjejaki Bunga Terbesar

21.01.2017 1.00pm Bertolak dari Sematan ke Kuching 3.00pm Jumpa agen insuran di City One 6.00pm Bertolak ke The Waterfront Hotel 8.00pm Makan malam di Keday Kamek 10.30pm Balik ke hotel REHAT 22.01.2017 6.30am Bertolak dari The Waterfront Hotel ke Lundu 7.00am Singgah sarapan pagi di Mega Bite Matang 8.45am Tiba di Taman Negara Gunung Gading, […]

Continue reading