Menjejaki Bunga Terbesar

6 Januari 2017 Mel whatsapp minta cadangan mana-mana tempat yang menarik untuk dilawati. Yang penting ada pemandangan yang hijau. Ting tong ting tong, kebetulan ada bunga rafflesia yang mekar masa dia nak datang nanti. Jadinya cadangkan ke Taman Negara Gunung Gading. 21 Januari 2017 Saya bertolah dari Sematan dalam pukul 1.00 petang. Nasib baiklah hari […]

Continue reading

Terasa Seperti Menyertai ‘The Amazing Race Asia – Singapore’

Ini adalah pengalaman pertama ke luar negara secara backpacker. Sebelum ni dah pernah pergi Indonesia, tapi memang follow je lah apa tentative program diaorang, macam mana nak gerak semua diaorang dah aturkan. This time semua buat sendiri. Tapi yang anehnya aku langsung tak ambil kisah pun, sebab macam yakin dan percaya dengan Izzah punya plan. […]

Continue reading

Tea Time @ Once Upon A Cafe

Sepatutnya 26 Oktober dah kerja. Tapi rasa penat balik dari Trip JB-Singapura masih tak hilang lagi, jadi kita memonteng. Dah alang-alang cuti, ajak Mel jumpa untuk tea time. Janji jumpa Mel dekat Secret Recipe seberang City One. Sebenarnya nak parking kereta di situ kemudian kitaorang satu kereta je. Masuk kedai tu, sangat-sangat mengimbau kenangan. PC […]

Continue reading

Late Dinner @ Haus By SSMY

Tak ingat sebenarnya bila mula follow SSMY di Facebook. Bila tahu dia ada buka kedai makan, perasaan tu macam menarik-narik je untuk mencuba. Jadinya, Haus by SSMY menjadi salah satu tempat wajib pergi dalam senarai selain USS. Kitaorang sampai dalam pukul 10.00pm. Masa tu tak berapa ramai sangat orang, tapi orang masih lagi datang walaupun […]

Continue reading

Travel Tentative: 4H3M Johor Bahru – Singapura

22.10.2016 1.00pm Bertolak dari Sematan Ke Kuching 3.00pm Bertolak dari Bako ke Lapangan Terbang Kuching 6.50pm Penerbangan dari Kuching ke Johor Bahru 8.30pm Tiba di Lapangan Terbang Senai, Johor Bahru – Kereta sewa tiba pukul 9.00pm 9.30pm Singgah di rumah Teacher Susi untuk ambil borang imegresen 10.00pm Makan malam di Haus by SSMY 12.00midnight Tiba […]

Continue reading

Travel Tentative: Berhujung Minggu di Borneo Highland Resort

23.07.2016 8.30am Bertolak dari Kampung Bako 9.00am Singgah di Shell Tabuan 11.00am Tiba di Borneo Highland Resort – Sementara menunggu bilik dikemas, bergambar di sekitar bangunan hotel 12.00noon Daftar masuk bilik REHAT 3.00pm Jalan-jalan – Horticulture Nursery – Grape Garden – Jungle Cabin – Plateau – Horse Stable – Gazebo – Swan Lake – Rumah […]

Continue reading