Late Dinner @ Neuhaus Café

Balik dari majlis persandingan Kak Susi, aku dengan Tikah jalan-jalan sekitar pusat bandar Johor Bahru. Hari ini baru betul-betul terasa macam pelancong. Sebabnya, tiga tahun duduk JB tak pernah pun nak turun jalan kaki dekat pusat bandar tu. Bazaar Karat pun dapat kira dengan jari berapa kali je pergi. Dah janji nak jumpa Fatihah malamnya. […]

Continue reading

Adelynna’s Farewell Party @ Sukha Cafe

Kitaorang dah plan nak buat farewell party untuk Madam. Sebenarnya tak boleh nak plan awal-awal sangat, sebab takut tak jadi. Yang ni pun memang agak last minutes jugak. Sebab cadangan asalnya adalah Sushi King di Boulevard. Tapi beberapa jam sebelum balik diaorang tukar tempat. Janji nak gerak pukul 1.00pm tepat. Tapi biasalah, tunggu sorang, nak […]

Continue reading

Coffee Time @ The Library Coffee Bar, Viva City

Memang confirm tak jadi menonton wayang. Kitaorang jalan-jalan dalam mall cari kasut. Hampir semua kedai kasut dah di masuk, tapi satu pun tak berkenan. Dah penat berjalan, perut pun dah terasa lapar balik. Tapi tak nak yang berat, nak lite-lite je. Teringat kawan bagitahu ada The Library Coffee Bar. Kitaorang terus pergi cari. Tekak terasa nak […]

Continue reading

Candle Light Dinner @ Cafe Cafe Original Car Wash

Cadangannya hari ni memang nak mencuci kereta. Tapi tak nak pergi tempat biasa sebab diaorang cuci dah tak bersih. Tiba-tiba teringat dengan Cafe Cafe Original Car Wash. Kat situ boleh makan sekali. Ini kali pertama datang ke sini selepas 2011 kalau tak silap. Dulu decoration dalam dia lain. Dulu wow, sekarang lagi wow! Hantar kereta, […]

Continue reading

Late Lunch, Early Dinner @ The Manhattan Fish Market, Viva City

We have a movie plan today! Aku dari Sematan, tepat pukul 1.00pm terus pecut pergi Viva City jadi memang tak makan tengah hari lagi. Mel kata nak hantar adik dia pergi Colour Rush. Risau takut dia tunggu lama. Nasib baik diaroang gerak pun lambat. Masa kitaorang sampai lebih kurang sama. Jadi tak adalah yang kena […]

Continue reading

Her Self Reward Dinner @ The Bing! Padungan

Another cheat day! Memonteng lagi selepas A Journey To The Memory. Seriously, penat giler memandu dari Kuching-Miri, Miri-Kuching. Nak tukar co-driver Puan Hajah pulak macam tak berapa nak yakin. Sebab dah penat, harus pergi urut untuk betulkan balik urat saraf. Sebelum tu, dah whatsapp Mel siap-siap tanya dia ada plan tak. Katanya nak pergi bayar PTPTN, […]

Continue reading

Tea Time @ Once Upon A Cafe

Sepatutnya 26 Oktober dah kerja. Tapi rasa penat balik dari Trip JB-Singapura masih tak hilang lagi, jadi kita memonteng. Dah alang-alang cuti, ajak Mel jumpa untuk tea time. Janji jumpa Mel dekat Secret Recipe seberang City One. Sebenarnya nak parking kereta di situ kemudian kitaorang satu kereta je. Masuk kedai tu, sangat-sangat mengimbau kenangan. PC […]

Continue reading

Late Dinner @ Haus By SSMY

Tak ingat sebenarnya bila mula follow SSMY di Facebook. Bila tahu dia ada buka kedai makan, perasaan tu macam menarik-narik je untuk mencuba. Jadinya, Haus by SSMY menjadi salah satu tempat wajib pergi dalam senarai selain USS. Kitaorang sampai dalam pukul 10.00pm. Masa tu tak berapa ramai sangat orang, tapi orang masih lagi datang walaupun […]

Continue reading